Snijder gaat door met bomen planten

Na het SRCM bos gaan wij door met bomen planten. Maar, nu in het buitenland! Great Business attendeerde ons op een interessant maatschappelijk project. Onmiddellijk is iedereen van start gegaan om te zien wat we hierin konden betekenen. Met ons innovatieve karakter en onze maatschappelijke betrokkenheid, zijn wij overtuigd van onze inbreng. Eden betekent banen, welvaart, biodiversiteit en een nieuw oerwoud.

snijder gaat door met bomen planten met eden reforestation projects

Wat krijgt de bevolking?

Great Business werkt samen met Eden Reforestation Projects. De landen (Nepal, Madagascar, Haïti, Indonesië, Mozambique, Kenia en Midden-Amerika, waar Eden actief is behoren tot de armste landen ter wereld. Daarbij zijn deze landen sterk ontbost maar hebben ook een ontzettend rijke natuur. Voor € 0,10 wordt er al een boom geplant. De bevolking ontvangt hiervoor een dagloon van 10 dollar, wat ver boven het bedrag is wat zij anders verdienen. Zo gaat de bevolking met schep en gieter naar het bos in plaats van met aansteker en zaag.

Wanneer worden de bomen geplant?

Snijder heeft maatschappelijk werken hoog in het vaandel staan waardoor dit project ons ontzettend goed past. Wij hebben Eden aangeboden dat we per 10 afgewikkelde dossiers 1 boom planten. Dat betekent op jaarbasis zo’n 5215 bomen. Hiervan uitgaande betekent dit dat Snijder een inwoner van 52 werkdagen kan voorzien. De eerste 1226 bomen worden op het moment geplant.
Door het herstellen van het oerwoud worden er veel milieuvriendelijke aspecten aangepakt, waaronder het verlagen van de CO2 uitstoot. Ook wij zijn nog grootverbruikers in papier, ondanks dat we hier diverse aanpassingen in hebben gedaan. Door het terugplanten van het oerwoud in deze prachtige landen, dragen wij ons steentje bij aan het milieubewust omgaan met papier.

Basis behoeften

De invloed van de sterke ontbossing is enorm en zorgt op de lange termijn voor problemen over de gehele wereld. De bevolking gaat vaak gebukt onder de slechte omstandigheden. Hierdoor worden ze vaak gedwongen om bomen te kappen zodat zij zelf onze vanzelfsprekende basisbehoefte hebben zoals eten en water. Zonder Eden is er een kleine kans op een uitweg om onder betere omstandigheden te leven. Eden Reforestation Project brengt hier verandering in. Zij werken samen met de bevolking om een zo succesvol mogelijke herplaatsing van het oerwoud te realiseren. Eden is begonnen met het zogeheten ‘Employ to plant’. De lokale bevolking krijgt voor de samenwerking met Eden een aantal dagelijkse behoeftes terug zoals eten, onderdak, kleding en medicijnen.