Incasso die toekomst heeft

samen aan keukentafel

Van draaideurdebiteur naar duurzame betaler. Op een manier die zo vernieuwend is, dat het niet te vergelijken is met conventionele incasso.

Stress door schulden

Klanten die altijd (op tijd) betalen. Dat wil toch iedereen? Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Schulden beginnen vaak klein, met 1 rekening die niet (op tijd) betaald wordt. We weten dat het hebben van schulden stress oplevert. Die stress zorgt ervoor dat er minder goede beslissingen worden genomen. De vaste lasten kunnen niet meer worden betaald en er volgt een afsluiting van nuts voorzieningen of een uitzettingsprocedure.

Maar wie heeft hier voordeel van? Niet de debiteur om vanzelfsprekende redenen. Ook de energiemaatschappij en/of verhuurder niet. En ook de maatschappij niet. Maar als niemand hier voordeel van heeft, kan het dan niet anders? Wij denken van wel!

Ons specialisme

Een van onze specialismen is huurincasso. We zijn daarom samen met woningcorporaties aan de slag gegaan om het echt anders aan te gaan pakken. Omdat wij geloven dat de markt deze kant op moet. Ons credo is: eerst de lopende huur stabiliseren en daarna pas de achterstand. Dat het niet zo simpel is als dat het klinkt, blijkt tijdens de pilots die we hebben gedaan. Toch boeken we veel betere resultaten en zijn onze pilotpartners zo tevreden dat zij definitief kiezen voor deze innovatieve manier van incasseren. Om op deze manier te werken heb je pioniers nodig, die niet bang zijn iets nieuws te proberen. Die samen met ons geloven dat huurincasso moet veranderen.

Wanneer wij een dossier ontvangen is alles erop gericht om contact te krijgen met de huurder. Niet omdat we een minnelijk traject willen starten, maar omdat we in gesprek willen. Samen, aan de keukentafel, praten over de situatie. De tijd nemen om de huurder en zijn situatie te leren kennen. Wat zijn de onderliggende problemen en welke hulp kunnen we inschakelen? Zien we mogelijkheden waarop de lopende huur wel betaald kan worden? Eerst maar eens de lopende zaken op orde, dan kunnen we daarna in alle rust kijken naar het oplossen van de achterstanden.

Het resultaat

De resultaten liegen er niet om. Dit zorgvuldig doorlopen maatschappelijk verantwoord proces zorgt voor 20% extra score in het minnelijke traject (minder gerechtelijke procedures) en 70% duurzame oplossingen.

Het betekent wel dat opdrachtgevers echt anders moeten gaan denken. Het gaat niet om het innen van een incassodossier. Het gaat om het creëren van een duurzame betaler. Het oplossen van de problemen van vandaag, van morgen en die van gisteren. Ook in die volgorde, eerst de toekomst dan het verleden.

De bedrijven die u al voorgegaan zijn zeggen:

“Prachtig initiatief! Heel vooruitstrevend en de resultaten zijn goed.”

“Mooie aanvulling op onze vroegsignalering en een goed laatste redmiddel dat écht effect heeft.”

huisje beeldmerk huurschuldconsulent

Deze manier van incasseren is niet voor iedereen. Durft u het aan? Voor meer informatie over de dienstverlening van Huurschuldconsulent, kijkt u op de website.