AVG en deurwaarder; hoe zit dat?

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Veel bedrijven zijn daarom al druk bezig om AVG proof te worden. Ook wij ontvangen met enige regelmaat verwerkersovereenkomsten van opdrachtgevers om getekend retour te sturen. Deze overeenkomsten tekenen wij niet, omdat wij in de zin van de AVG verwerkingsverantwoordelijke zijn.

uitleg over geldzaken en schulden

Als gerechtsdeurwaarder stellen wij zelf het doel en de middelen voor de verwerking van de persoonsgegevens vast. Het verwerken van persoonsgegevens, ook als het gegevens van klanten van opdrachtgevers betreft, valt onder de verantwoordelijkheid van de gerechtsdeurwaarder.

Omdat de gerechtsdeurwaarder tijdens het minnelijke en het gerechtelijke incassotraject verwerkingsverantwoordelijke is en niet uw bedrijf, is een verwerkersovereenkomst niet van toepassing. We hebben op onze website een uitgebreide uitleg geplaatst, deze kunt u vinden op www.snijderincasso.nl/verwerkingsverantwoordelijke.